13.03.2009 13:34

Публично обсъждане на Бюджет 2009 в Криводол

Видян 1643 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес, 13 март 2009 г., се проведе публично обсъждане на проект за Бюджет 2009 на Община Криводол. На срещата присъстваха кметът инж. Николай Иванов, зам. кметовете Йордан Иванов и Данаил Първанов, секретарят на общината, главният счетоводител на общината, кметовете от съставните села, общински съветници, директорите на детски градини и училища и граждани, предаде БГНЕС.


Общия размер на проекто-бюджет 2009 е в размер на 9 514 340 лв. Предвидените разходи за делегираните от държавата дейности са в размер на 2 645 364 лв. За финансиране на дейностите с местен характер са разчетени 5 260 569 лв. За дофинансиране на делегираните от държавата дейности са предвидени 1 562 682 лв. от собствени приходи. По проекта за бюджет са разчетени средства и за подпомагане на социално слаби жители на общината, разходи за погребения на самотни и стари хора без близки и роднини, за клубовете на пенсионера, за закуски на децата от 5 до 8 клас, за финансиране на детски и мъжки футболен отбор и др. За капиталови разходи са планувани средства в размер на 3 720 539 лв.
Основните цели са запазване на достигнатото ниво на публични услуги и приоритетно развитие на услугите със социална насоченост, икономическо развитие и заетост, подобряване на жизнената среда и решаване на екологични проблеми.
Предложеният проект за бюджет има за цел да осигури ефективно изразходване на средствата за поддържане и развитие на местните услуги, съобразени с потребностите на населението.
„В ситуацията на икономическа криза, този бюджет ще позволи едно нормално развитие на общината и запазване на достигнатото ниво на развитие през изминалите години”, каза кметът на общината - инж. Николай Иванов.
След изказаните мнения и направените препоръки от гражданите на общината, проекто-бюджет 2009 ще бъде внесен за одобрение от Общински съвет - Криводол.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион