Свързани новини

24.01.2019 11:46

Кристалина: Когато големите кихнат, малките хващат пневмония

Видян 1626 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"2019 година няма да е толкова добра, колкото предходната. Растежът е стабилен 2,9%, но е по-малък отколкото прогнозирахме преди 6 месеца", заяви изпълняващият длъжността президент на Световната банка Кристалина Георгиева. Тя даде интервю за Нова телевизия от Давос, където се провежда Световният икономически форум.


В швейцарския град всяка година се събира световният политически, бизнес и финансов елит, за да очертае тенденциите за годината и пипне пулса на ситуацията.


Според Кристалина Георгиева най-големият проблем е напрежението между Китай и САЩ. "Вече има признаци на финансов стрес. Лихвите вървят нагоре, има други признаци. Заради това вярвам, че големите сили ще направят всичко възможно да се разберат", допълни тя.


Най-голямата заплаха е за малките икономики. "Когато големите кихнат, малките хващат пневмония", обясни тя.


"България е добре имунизирана. Ние сме с малък дълг, с голям излишък. Това ни поставя добре. Но трябва да мислим за бъдещето. Повече внимание на инвестиционния климат. Стоим на едно място. Българите сме бързо адаптивни и трябва да използваме това", допълни тя.


"Не чувам от никого намерение да се оставят на самотек. Здравият разум ще надделее", заяви Георгиева по повод на Брекзит.


Въпреки че заради блокиране на правителството американската делегация не пристигна в Давос, 1300 частни самолета паркираха на близкото летище и 3000 гости пренаселиха и без това трудно достъпния швейцарски град. 50 милиона е печалбата на малкия кантон само за 4-те дни на Световния форум, но пък и поканата за участие струва над 50 000 евро. А Белият дом си иска обратно парите за резервации и запазени хотели и логистика, възлизащи на почти 3 милиона долара.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате