Свързани новини

22.01.2019 11:51

Дете почина в болница след усложнение от двустранна бронхопневмония

Видян 1504 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

5-годишно дете почина в Благоевградската болница след усложнение от двустранна бронхопневмония. От РЗИ казаха, че най-вероятно тя се е развила мълниеносно и най-вероятно е била следствие на грип, предаде БНР.  Специалисти от Районната здравна инспекция вече са влезли в Детско отделение и ОАРИЛ (Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение), за да анализират случая, но и ситуацията с грипа в областта.


Д-р Веселка Мончева, директор на Дирекция „Контрол върху заразните болести“ към Регионална здравна инспекция сподели за БНР:


„Детето е постъпило в неделя в Детско отделение за малко. След това го прехвърлят в ОАРИЛ, тъй като се е влошило. В понеделник сутринта детенцето почива с двустранна бронхопневмония, вирусна, която е протекла мълниеносно. Това най-вероятно е било някаква вирусна инфекция. Когато имаме завишаване на случаите с грип и ОРЗ (остри респираторни заболявания б.р) се получават, за съжаление, такива неща. Много често хората пренебрегват това заболяване – грип, но то е сериозно заболяване със засягане на много системи и органи“


В Благоевград има повече случаи на грип спрямо миналата седмица. В края на седмицата ще бъде направен анализ и най-вероятно в началото на идната седмица ще бъде обявена епидемия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни