Свързани новини

14.01.2019 11:41

Цветанов за избора на самолети: Възможно най-прозрачната процедура

Видян 1210 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Това е възможно най-прозрачната процедура”, коментира лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов относно избора на самолети за бойната ни авиация. „Всяко решение за инвестиционен разход, на която и да е държава в ЕС или членка на НАТО, винаги накрая е политическо решение”, заяви още Цветанов в предаването „Здравей, България” по Нова телевизия


„Има работна група, има доклад, има решение на Министерския съвет, ще има дебат в парламента, с което ще може да се даде мандат на правителството, за да направи така, че цената, която е предложена в момента, да бъде намалена. Имаме едно решение за избор на самолет. Парламентът ще даде мандат, за да може правителството да мине през процедурата”, заяви в предаването Цветан Цветанов.   


„Имаме самолет, който се предлага, но той има цялата конфигурация и цялото снаряжение, така че да помогне за въоръжението на нашата държава. В десет държави е на въоръжение Ф-16 и само в две – Грипен”, коментира още Цветанов.


„Ако отидем в посока на Грипен нали знаете, че трябва да има трета страна, от която да закупим съответното снаряжение. Никой не говори в момента дали парите трябва да са повече или по-малко, а говорим за техническото снаряжение”, уточни той.


Цветанов отхвърли да има външнополитически натиск.


„В момента има сблъсък на прозрачността на решението, което взема кабинетът, и едно решение, което бе взето на тъмно от правителството, назначено от Румен Радев. Защо президентът и назначеното от него правителство дадоха толкова силен приоритет на това решение? Това беше служебен кабинет”, коментира още Цветанов.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак