Свързани новини

09.01.2019 12:27

Кабинетът: НС да започне преговори със САЩ за нов изтребител

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Предлагаме Министерският съвет да подготви проект за международен договор и преговори с правителството на САЩ за придобиване на нов тип боен самолет, каза на брифинг в Министерски съвет вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде „Фокус“.


„Днес на заседанието беше разгледан докладът за придобиване на новия боен самолет. Министерският съвет взе следното решение – предлага Народното събрание да разгледа и да приеме доклада, да възложи на Министерски съвет да подготви проект за международен договор и за преговори с правителството на САЩ за придобиване на нов тип боен самолет и да задължи премиера да следи организацията на преговорите при изготвяне на проекта за международен договор. В преговорния екип задължително да участват министърът на икономиката, на отбраната, на външните работи и на икономиката“, заяви Каракачанов.


Той посочи, че предложението е било ясно още на 21 декември. „Аз много ясно заявих, че водим преговори със САЩ, което доведе до много спекулации – че едва ли на Министерски съвет е решил да сключи договор. Имаме уверение и от Белия дом, че цената ще бъде коригирана. Така че по този начин ние правим една стъпка, с която да придобием новия изтребител“, обяви вицепремиерът. Каракачанов обясни, че другият вариант е бил да се предложи започване на проекта отначало, което по думите му означава още минимум година и половина да забави процесът по сключване на договор. Според него това не е изгодно за нашите ВВС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.