12.03.2009 15:43

А. Райчев: "НДСВ и ГЕРБ са центристки партии!"

Видян 1969 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По-възможно от когато е да било се случи обединението на дясното, каза пред БГНЕС социологът Андрей Райчев. Добре е, че Пламен Юруков заяви, че ще упълномощи Мартин Димитров да подпише споразумението с ДСБ /като регистрация в съда все още лидер на СДС е Пламен Юруков/.


По този начин няма да има съдебни препирни, както това се случи с НДСВ, което струваше тежка криза на жълтата партия, припомни Райчев. Като цяло събитието за обединението е строго положително за България. Процесът на диференциация на дясното, което се случи беше европейски. То се разпадна и сега се събират камъните. Разделянето на дясното навремето се привидя като психология между личности на времето – между Иван Костов, Софиянски, Бакърджиев, Петър Стоянов. Това не е истината - разцепването на дясното стана заради упреците за тяхното управление. Те имат обща антикомунистическа визия за миналото, не е бъдещето, защото гледат с обща перспектива. Спорът стана за това провалихме ли се и кой е виновен по време на нашето управление, коментира Андрей Райчев. СДС не се провали в управлението, а това управление струва по-скъпо, струва по-скъпо на нацията. Българите ги изхвърлиха, защото не им хареса яденето, което си бяха поръчали и което получиха по време на управлението на ОДС, счита видният социолог. Истината е, че някои очакваха други десни партии да се появят и да заместят СДС като дясна формация. Това не стана, защото НДСВ и ГЕРБ не са истинско десни партии, те са центристки, съставени от бивши комунисти и бивши стари антикомунисти, отчита Райчев.
Всички очаквания да се появи ново дясно, което да заобиколи историческото СДС не се сбъднаха както не се сбъдна и алтернативно ляво. БСП е лява партия, а защото българите я припознават като такава. България има нужда от събиране на парчетата на СДС, за да има силно дясно. Проблемът е, че българите не харесват сегашния си живот и това създава опасност да се гласува за популистки лидери. За това особено ни е нужна здрава и силна десница и здрава и силна левица, категоричент беше социологът. Според него единственото автентично ново лице на дясното е лидерът на ПП РЗС Яне Янев. Той е сериозен нов играч в политиката и го доказа с поведението си още по време на последните президентски избори. Обединението зависи не дали ще се обединят в листите, защото те ще го направят, а в акта на действията. На въпрос как би коментирал консенсусното изказване днес на лидера на ДСБ Андрей Райчев каза, че в Костов говори министър-председателят. В момента в дупката, в която се намира България и голяма част от света само ни липсва раздор политически маневри, посочи Райчев. Според него, сега да се крият тесни политически интереси могат да направят само "социологически идиоти".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.