Свързани новини

12.03.2009 11:57

Борисов: "Новера" може и да осъди общината

Видян 2188 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Няма гаранции, че концесионера по почистването на столицата "Новера" няма да осъди общината при евентуално прекратяване на концесионния договор. Това заяви днес столичния кмет Бойко Борисов по време на редовната сесия на Столичния общински съвет, предаде БГНЕС.


Борисов обясни, че това е все още неофициалното становище на юристите и за момента се събират още доказателства срещу "Новера", за да бъде общината по-убедителна, ако концесионера реши да ги осъди. Кметът допълни още, че през изминалата нощ почистването на боклука на столицата е продължило. По думите му дори служители от инспектората към столична община са се возили заедно със шофьорите на сметопочистващите камиони, за да им показват улиците, защото за да се справят със ситуацията със софийския боклук, са дошли и шофьори от провинцията.
"Новера" търси контакт със Столична община, но аз не мисля, че след всичко, което тези изнудвачи ни причиниха трябва да им отстъпваме повече. Това заяви по време на днешната сесия на СОС кмета Бойко Борисов. Той обясни, че техника за почистване се вкарва в още два района на София и се надява днес целия боклук да бъде почистен от града. Борисов беше категоричен че няма да допусне боклука да престоява повече от 20-30 часа превръщайки се в проблем за здравето на хората. Кметът коментира още, че правителството разиграва сценарии във връзка със столичния боклук. По думите му този сценарии е същия, какъвто Тройната коалиция е инициирала за бившото общинско дружество "Топлофикация". Според Борисов управляващите целят да вземат надмощие по въпроса за боклука. Кметът допълни още, че в момента държавата трябва да отговори, защо "заради калпавите закони Тройната коалиция не успява да усвои над 2,5 млрд. евро за водоснабдяване и изграждане на канализации в населени места, където такива няма.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Ден да общувате открито с партньорите си

Ден да общувате открито с партньорите си, да