Свързани новини

12.12.2018 17:24

Тачър беше в Германия в деня преди да я свалят

Видян 1765 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Маргарет Тачър, предишната жена – премиер в Лондон и отново от торите, беше в Германия последния ден и вечерта преди да бъде свалена от поста си в края на 1990 г. Тя предпочете да присъства на тържествата за обединението на страната след падането на Берлинската стена, вместо да бъде на Даунинг Стрийт, и нейният заместник Джефри Хау й спретна преврата, който доведе след вот на недоверие от нейната група до падането й от премиерския пост и възкачването на безличния Джон Мейджър. Тереза Мей беше в Германия ден преди вота, за да се опита да договори с Меркел някакви отстъпки за Брекзит, с които да обезоръжи противниците си вътре в партията и в парламента. Но не успя. Тя няма и мнозинството от 1990 г. Сценарият, който се чертае при успех на вътрешния вот на недоверие, е падане на Мей като лидер и свикване на нови избори, на които торите да бъдат водени от друг председател.


Това обаче не решава основния проблем, довел до незапомнената от десетилетия политическа криза на Острова – как ще бъде уредено напускането на ЕС. Мей вече нарече това „плаване в неизследвани води” и то наистина прилича, понеже е прецедент: и юридически, и икономически, и политически, от който със сигурност ще загубят и Острова, и Европа, част от които е и България. Не забравяме, че между 100 000 и 250 000 наши се изхранват там, а и изпращат стотици милиони паунда годишно на семействата си за издръжката им у нас.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

близнаци