Свързани новини

05.12.2018 12:27

Йончева: Европейската лаборатория ще вземе необходимите „ядки“ от магистралите

Видян 2283 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Какво ще направим, след като получихме писмото на АПИ - ще посочим от къде да бъдат взети „ядките“, конкретните точки. В писмото ни до АПИ вече сме посочили отсечките от магистралите. Това каза на брифинг в Народното събрание говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, предаде Фокус.

 „Ще се направи проект за организация на движението по време на вземането на „ядките“. Той ще бъде съгласуван и одобрен от АПИ“, посочи тя и допълни, че всички отсечки, посочени от БСП са построени или ремонтирани през последните 5 години. „Няма да създаваме експертна група, защото считаме, че европейската лицензирана лаборатория ще вземе необходимите „ядки“. Тя ще ни даде информация за качеството на пътната настилка, за дебелината на пластовете и качеството на материалите, които са вложени. Дали качеството и дебелината отговарят на техническите изисквания“, заяви Елена Йончева.


„След получаване на АКТ 16 няма никакво законово основание, което да забранява извършването на техническа експертиза. Когато има съмнения и видими повреди на пътя, е необходимо да бъде извършена такава техническа експертиза“, обясни тя. „Не са изключени недобросъвестно съставени протоколи по отношение на качеството. Не са изключени недобросъвестно направени лабораторни изследвания“, каза още Елена Йончева.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв