Свързани новини

09.11.2018 19:00

Алексей Петров е невинен по всички обвинения

Видян 2492 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специализираният съд оправда Алексей Петров по всички обвинения. Заедно с още няколко души той бе обвинен за участие в организирана престъпна група за рекет и изнудване, заплаха за убийство, както и за разгласяване на държавна тайна.


Делото започна през 2010 година, когато бившият съветник в ДАНС беше показно задържан в дома си. Тогава Петров определи ареста като политическа репресия. Той бе арестуван на 10 февруари 2010 година, а операцията беше гордостта на тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов. Припомняме,  че гордостта на Цветанов вече струва на българския данъкоплатец над 1,2 млн. лв.


Алексей Петров и част от обвиняемите осъдиха България заради начина, по който са извършени арестите, за бавно правосъдие и други нарушения.


Мегаделото Октопод пък беше разделено на три отделни дела. От тях само едно влезе в съда, след като другите три бяха прекратени. Обвинението тогава претърпя пълно фиаско, след като през февруари 2014 г. специализираният съд взема решение за прекратяване на разследването по т. нар. Голям Октопод. Четири години след провеждането на операцията, прокуратурата не успява да събере необходимите доказателства, така че да бъдат повдигнати обвинения и делото да влезе в съда. Сега Петров беше оправдан по всички обвинения.


След отстраняването на известната съдия Ченалова,  пък единственото дело, което стигна до съда мина от Градския в Специализирания съд.


Едно от обвиненията срещу Петров отпадна по давност, а през ноември 2015 г. в един и същи ден починаха двама от основните свидетели по делото – Георги Цветанов при катастрофа, а Пламен Устинов заради саморазправа, както припомни и Цветанов.


Докато беше подсъдим пък Алексей Петров беше атакуван с гранатомет на 29 октомври 2015.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.