Свързани новини

28.08.2018 16:20

Шойгу: Ще се проведат най-мащабните военни маневри от 1981 г.

Видян 1532 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Около 300 хиляди военнослужещи и повече от хиляда летателни апарата трябва да бъдат задействани в рамките на военните учения „Изток-2018“, които ще се състоят през септември, съобщи във вторник пред журналистите министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу, предаде Фокус.


Военният министър отбеляза, че такива мащабни маневри не са провеждани в страната от 1981 година. „В някои неща те поварят „Запад-81“, но, може би, в други те ще са още по-мащабни. Близо 300 хиляди военнослужещи, повече от хиляда летателни апарата, на почти всички полигони в Източния и Централния военни окръзи (ЦВО и ИВО), естествено, Северният флот и Тихоокеанският флот ще бъдат изцяло задействани и Въздушнодесантните войски (ВДВ)“, отбеляза Шойгу.


Маневрите ще започнат със серия от подготвителни мероприятия – около 15 учения по осигуряване на армията. „И, като правило, това бе причината за обявената от Върховния главнокомандващ внезапна проверка“, заяви министърът. По неговите думи, това е „добра практика в нашия живот и работа“.


„Представете си, едновременно работят 36 хиляди единици военна техника – БТР-и, танкове, БМП-та“, отбеляза министърът на отбраната на Русия. Цялата тази техника се проверява в максимално близки до реалните бойни условия, подчерта Шойгу.


ТАСС уточнява, че ученията „Изток-2018“ ще се проведат от 11 до 15 септември и са получили международен статут. В тях ще вземат участие войските от ЦВО и ИВО, всички военни части и съединения на ВДВ, силите на Северния флот, самолетите от военнотранспортната и далечната авиации и на един от етапите – подразделения от Монголия и Китай.


В най-големите миналогодишни учения в Русия Запад-2017, провели се съвместно с Беларус, са взели участие около 12700 души.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

водолей