Свързани новини

22.08.2018 12:23

Русия планира най-големите военни учения след края на Съветския съюз

Видян 2190 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия ще проведе най-големите си военни учения след падането на Съветския съюз следващия месец, заяви министерството на отбраната на страната в понеделник.

Хиляди войници от Китай и Монголия се очаква да се присъединят към упражненията в Сибир, наречени Восток 2018, според изявленията на руските и китайските министерства на отбраната.
Игрите ще имат "безпрецедентен мащаб както на територията, така и като брой на участвалите военни части", каза в изявление върховният главнокомандващ на руските въоръжени сили ген. Сергей Шойгу.

Шойгу каза, че това ще бъде "най-голямото събитие след учението Запад-81", в което са участвали 150 000 войници, според документите на ЦРУ.

тогава Съветският съюз тества нови оръжия, включително балистични ракети със среден обсег. Видеоклиповете от игрите Запад-81 показват огромни образувания на танкове и артилерия, както и реактивни самолети, които правят фалшиви атаки.

Ако Восток 2018 е от обхвата, който предлага Шойгу, той ще бъде по-голям от упражненията на Кремъл Восток 2014. Ще участват 155 000 войници, 8 000 бройки оборудване, повече от 600 самолета и 80 военноморски кораби.

Приносът на Китай към масовите тренировки ще бъде 3200 войници, 900 оръжия и 30 самолета и хеликоптера, които ще бъдат разположени от 11 до 15 септември близо до границата между Русия, Китай и Източна Монголия.

"Упражнението не е насочено срещу никое трето лице" и ще се съсредоточи върху "защитата от маневри, огневата мощ и контраатаката", твърди Министерството на отбраната на Китай.

 Китайският президент Си Дзинпин е сред лидерите, които се очаква да присъстват на тазгодишната версия на ежегодното събитие, организирано от руския президент Владимир Путин.


Виж видео ТУК!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби