Свързани новини

20.07.2018 10:27

Баба Дора вдигна скандал на Порожанов

Видян 2039 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Вие, докторите, казахте, че моите проби са отрицателни. На мен втора проба не е взета. И аз няма да позволя, макар че съм горда българка, вие и всички останали да дойдете да ми изтрепете животните", заяви баба Дора по време на срещата си със земеделския министър Румен Порожанов. В кадрите се вижда как тя удря по масата и му крещи.  "Кой лъже?, Аз ли, честната българка, или те?", попита баба Дора.

"Проблемът е в това, че в самото населено място има много положителни проби", обясни земеделският министър пред БНТ.


"Министър Порожанов се срещна и с леля Дора, като й предложи 100 кози - дарени от козeвъд за нея, като същевременно ще получи и полагащото й се обезщетение. По регистър тя има 61 кози", съобщиха от пресцентъра на земеделското ведомство след вчерашната среща на министъра с баба Дора от Шарково.


„Не е леко на никой, трябва да де справим с болестта“, подчерта Порожанов и допълни, че при положителните проби трябват мерки - гласи още текстът на съобщението от МЗХГ.

От пресцентъра на земеделското ведомство съобщават още, че от стадото в Болярово (където по-рано вчера Българската агенция по безопасност на храните обяви вторично огнище на чума по дребните преживни животни) ще бъде взета втора проба.

Причината е, че фермата е отдалечена от другите и животните са на оборен режим - те не са имали физически контакт с други стада. Ще се прави стриктна дезинфекция и контрол.

Заповедта на директора на БАБХ за мерките в Болярово остава в сила, но изпълнението се спира до излизане на резултатите от лабораторните изследвания. Решението е консултирано с Крис де Клерк, експерт на ЕС, част от ветеринарния екип за спешни ситуации на ЕС (CVET).


Източник: Оффнюз


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева