Свързани новини

21.06.2018 15:18

БСП: Без отпуска в НС заради хората с увреждания

Видян 2027 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ПГ на БСП предложи депутатите да не почиват, докато не решат проблемите на хората с увреждания, съобщи пред журналисти секретарят на групата Филип Попов. От левицата внесоха съответното проекторешение в деловодството на НС. Така депутатската отуска за август може да бъде отложена.


Попов посочи, че с това предложение дават възможност на правителството до края на юли да изработи закона за социалните услуги, както и други два закона - за хората с увреждания и за личната помощ, да ги внесе в НС и през август депутатите да дебатират. Депутатът припомни, че още през 2012 г. правителството на премиера Борисов е приело стратегия, според която през 2016 г. е следвало да бъде приет законът за социалните услуги. „Сега сме средата на 2018 г. и този закон още е на ниво концепция”, коментира той.


Червеният депутат беше категоричен, че няма капка популизъм в предложението на левицата, докато тези хора са отвън пред НС. "Не е важно кога ще почиваме, важно е да се разрешат проблемите на хората с увреждания, да се направи стъпка в правилната посока", добави Попов.


Ако управляващото мнозинство реши, че трябва да почиваме, няма проблеми да почиваме, но поне да направим извънредни заседания до лятната ваканция, за да решим проблемите на тези хора, коментира и колегата му Георги Гьоков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева