Свързани новини

15.06.2018 16:26

Тръмп въведе мита на китайски стоки за 50 млрд. долара

Видян 1976 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Доналд Тръмп анонсира официално въвеждането на мита от 25% за вноса на китайски стоки на стойност от 50 млрд. долара годишно и заяви, че Съединените щати "ще приложат допълнителни тарифи", ако Китай отговори с аналогични мита върху вноса на американски стоки. Той подчерта, че митническите тарифи от 25% ще се прилагат за стоки от Китай, които съдържат "индустриално значими технологии", предаде БНР.


По този начин администрацията на Белия дом доведе САЩ до ръба на търговска война с втората по сила световна икономика.


Първият набор от облаганите с новите мита китайски стоки възлиза на 34 млрд. долара и ще влезе в сила на 6-и юли, докато списъкът с останалите стоки за 16 млрд. долара, които ще бъдат обложени с това високо мито, ще бъдат прецизиран допълнително, се посочва в официално изявление на Търговското представителство на САЩ, съобщава агенция Блумбърг. Списъкът с китайските стоки, които ще бъдат облагани с новото мито, включва 1102 продукта, като първият набор от китайски стоки ще включва 818 продукта


"Съединените щати повече не могат да толерират загуби на нашата технология и интелектуална собственост чрез несправедливи икономически практики", се посочва в изявлението на Доналд Тръмп.


"Тези митнически тарифи са от съществено значение за предотвратяването на по-нататъшен нелоялен трансфер на американски технологии и интелектуална собственост в Китай и тези мита ще защитят американските работни места. Освен това те ще послужат като начална стъпка към постигане на баланс в търговските отношения между САЩ и Китай", подчерта американския президент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате