Свързани новини

13.06.2018 09:30

Горанов: България ще кандидатства едновременно за ERMII и Банковия съюз

Видян 1938 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новото издание за икономика Business Quarterly на Института за дясна политика предложи за своята премиера интересен модел – „дискутанти” бяха двама министри, които хем говориха пред аудитория от експерти, хем в пряко излъчване по телевизия Европа пред водещите Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.


Голямата новина дойде от изявата на финансовия министър Горанов, който съобщи, че България ще кандидатства едновременно за ERMII и Банковия съюз. Именно такова беше настояването на Европейската комисия, докато нашата позиция до момента не беше за синхронизирането на двете неща. Горанов използва случая, за да увери, че никой няма намерение да рути валутния борд. Нито пък да коригира твърдия вече 21 години курс на лева и да го превръща в плаващ. „Няма да мръдне и с десета от стотинката”, усмихна се финансовият министър, който на няколко пъти използва шеги в изявата си.


Изненадващо беше признанието му, че „в залата вероятно има много по-умни и много по-добре подготвени икономически хора от финансовия министър”, използвайки за себе си трето лице. Той си тръгна ведър от дискусията в Гранд хотел София, за да отстъпи място на колегата си с ресор Туризъм Николина Ангелкова.


Тя съобщи новината, че с новия Закон за туризма ще се предложи зониране на курортите по интереси: „Ще има части за семеен туризъм, други за парти туризъм, ако има условия – за адвенчър туризъм или само за спа и т.н”. Няколко пъти й бе поставян въпросът, по който има и материал в първия брой на изданието, дали е правилно да се третират отдаванията на апартаменти чрез резервационните системи с частните квартири и да се уравнилова пазарът с минимални допустими цени. Ангелкова отвърна, че Министерството няма как да не спазва закона, който го изисква, и да не защитава интересите на държавата и общините да получават своите данъци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате