Свързани новини

04.03.2009 11:03

До 20 години затвор грозят Братя Галеви

Видян 1900 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обвинителният акт по делото “Братя Галеви” ще бъде внесен в съда най-късно до края на март т.г., обявили пред вестник "Труд" и цитирани от агенция БГНЕС запознати с разследването. Бившите барети Пламен Галев (40 г.) и Ангел Христов-Геле (39 г.) ще бъдат подведени под отговорност по чл. 109 от НК - за организиране на престъпна група, и по чл. 143 от НК - за изнудване.


Ако бъдат признати за виновни, ги грози затвор до 20 години. Събрани са достатъчно доказателства, че Галевите и техните сподвижници Владимир Ангелов-Стъклето (42 г.), Апостол Чакалов-Тоци (26 г.) и Красимир Оков (39 г.) са рекетирали бизнесмени и семейства, налагайки страх и терор в Дупница. Пламен Галев бе задържан на 5 декември м. г. с обвинение, че е изнудвал журналистката Лидия Павлова. Ангел Христов пък е в ареста от 21 януари 2009 г. “На два пъти свидетелствах срещу Галеви. Не казвам, че не ме е страх, но твърдо съм решен да се явя в съдебната зала при евентуалното дело срещу тях. Не се отричам от нито една моя дума. Щом съм се хванал на хорото, ще го играя. Ще се боря докрай. Няма връщане назад!”, каза вчера един от ключовите свидетели дупнишкият бизнесмен Пламен Миланов (42 г.).
“Нещата са заковани на 100 процента срещу Пламен Галев и Ангел Христов. Казаното от свидетелите и записаното от СРС-та съвпадат напълно. Какво по-твърдо доказателство от това по обвиненията срещу тях. Много хора са бити и малтретирани. Идват при мен, плачат, но не смеят все още да споделят какво им се е случило. Още ги е страх”, казва друг от свидетелите срещу братята. Междувременно в Дупница се коментират все по-арогантни факти и деяния на обкръжението на Галеви. Преди време нисичка сервитьорка, около 150 см, студентка в закрития вече педагогически колеж в Дупница, не разпознала Ангел Христов-Геле в заведение в центъра на града. Бившата барета се разположил и си качил краката на масата. Момичето направило забележка на якия мъж да се държи прилично. “Коя си ти ма, дрисло!”, ядосал се Геле и почнал да троши наред. Сащисаната барманка се оказала шампион по таекуен-до. “Не те познавам, ама бих ти взела номер за каска на главата с таблата в ръцете ми”, хладнокръвно отвърнала сервитьорката пред ошашавените посетители в заведението. След инцидента тя обаче предвидливо се изнесла от града. За историята пред разследващите разказали нейни близки. И италианецът Салваторе Тоти, женен за дупничанка, имал сериозно изпитание с Галеви. До 2004 г. чужденецът държал сегашния дупнишки ресторант “Македония”. Трябвало да плаща по 1000 лева рекет на месец на момчета покрай бившите барети. “Най-голямата мафия била в Италия?! Това не е вярно - тази в Дупница е по-силна и мощна”, на развален български споделил Тоти, преди да се изнесе окончателно от града, превърнат във феодално владение на Галеви.
25 дупничани са свидетелствали срещу “братята” пред двете следователки, командировани в Дупница от националното следствие преди празниците. Разследващите ще продължат работата си на място в града и тази седмица. “Все повече хора са готови да свидетелстват. Ама си и казват: “Ако ги пуснат Галевите от ареста, ще стане страшно. Няма живот за такива като нас.” Затова не рискуват. Статуквото във владеенето и управлението на този град все още не е променено. Не се знае как ще завърши сагата “Галеви”. Страхът не се преодолява за 2 месеца”, казаха активисти и представители на политическите формации в града.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак