Свързани новини

22.05.2018 12:05

Румен Петков: Защо ГЕРБ не поканиха Радев на нито една проява от срещата на върха?!

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Президентът Радев не бе поканен на нито една от проявите около срещата на върха в София, което е еманация на агресията на ГЕРБ срещу него, заяви новоизбраният председател на АБВ Румен Петков в интервю за Агенция „Фокус“. Според него агресията на групата на ГЕРБ към президента Радев внася допълнително институционално напрежение.


„Не знам на кого какво показваме с неглижирането и унижението на президентската институция. От това като цяло губи държавата и обществото“, коментира Петков.


Председателят на АБВ обърна внимание, че мотото на конгреса, на който той бе избран да оглави партията, е „Време за битка“. „Формулирах го съвършено ясно – битка за истината, за държавата и нейните институции. Ние сме свидетели вече години наред на унижение на парламентаризма. Българският парламент живее от скандал в скандал. Двете големи парламентарни групи ГЕРБ и БСП имат усещането за самодостатъчност и обругавайки и оплювайки се, считат, че привличат вниманието на обществото, но това всъщност води до отвращение от политиката не само у младите българи, а въобще у българите“, допълни още Румен Петков.


Защо не се противопоставим на мобилния пакет чрез еврокомисаря ни и къде са нашите евродепутати - битката не се води в ТИР-овете, а в Европарламента, коментира пакета "Мобилност" на ЕС новоизбраният председател на АБВ Румен Петков в интервюто за Агенция „Фокус“.


Петков посочи, че АБВ ще настоява правителството да защитава една солидна политика, която отговаря на интересите на българското общество.


"Давам примера с проблема в транспортните фирми. ЕК приема определени решения, но ние имаме комисар, той какво прави там? Защо не се възползва от възможността България да се противопостави чрез своя комисар? Значи ние нямаме комисар, или имаме някакъв разносвач на папки или слуга на чужди интереси. Това е вторият комисар, който е обида за България. Предният - Кристалина Георгиева избяга като еврокомисар по един много позорен начин", коментира Петков.


Той попита още има ли България свои евродепутати в ЕП и коментира, че това евродепутат да се качи в един ТИР и да се вози из Европа е див и вулгарен популизъм. "Тази битка не е в кабината на ТИР-а, а в Европарламента. Ако изборът на този евродепутат е да се вози на ТИР, да бъде любезен да си вземе съответното свидетелство, което му позволява да кара този тип превозно средство, да се хваща на работа и да не пречи на Европарламента", коментира Петков.


Той добави, че много по-брутално е посегателството върху речния и водния транспорт и затова всички си мълчат. "Ние предупреждаваме сега, че неглижирането на водния транспорт, ще доведе до един много тежък удар въобще на транспортната ни индустрия", допълни председателят на АБВ.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей