Свързани новини

08.04.2013 11:46

300 камери ще следят реда в София

Видян 1515 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

До края на октомври видеонаблюдението в София ще се разшири с още 300 камери. В момента устройствата на територията на града са над 3400.В обсега на видеонаблюдението влизат повечето централни булеварди, всички ремонтирани подлези, градинки, паркове, както и над 200 училища и детски градини.

Целта на общината е да засили сигурността на всички места в града, където има концентрация на голям поток от хора. Затова камери ще се слагат поетапно през цялата година .

„За нас новите неща ще бъдат изграждане на видеонаблюдението в зоопарка, пешеходната зона по Мария Луиза, където обхваща двете гари и Нови искър, отдалечен район. Там имаме идея освен общинска полиция да има и видеонаблюдение в централната част на Нови искър”, обясни Красимир Димитров от общинския отдел Обществен ред и защита при бедствия.

Кръстовището пред 5-а градска болница ще бъде едно от местата, което до есента ще бъде под постоянен видео контрол.

Статистиката е категорична - на местата с видеонаблюдение престъпността спада с до 80%, а нерегламентираната търговска дейност изчезва.

Шествията на футболните фенове вече ще се следят от униформените, които охраняват мачове. Полицейския щаб на националния стадион ще получава картина в реално време за обстановката около спортното съоръжение и в Борисовата градина.

Камери ще бъдат поставени и в 15 подлеза на бул. Ботевградско шосе.Там ще се намира и първият периферен център за видеонаблюдение, който ще работи в синхрон със централата.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева