Свързани новини

04.03.2013 12:18

Google и Wikipedia изместват бабите и дядовците

Видян 1921 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Интернет измества бабите и дядовците, тъй като се увеличава броят на децата, които търсят необходимата им информация онлайн, вместо да се обръщат към близките си, сочат резултатите от проучване, направено във Великобритания по поръчка на компания за почистващи продукти.


Изследователите са установили, че по-старото поколение е изместено от Google, Wikipedia и YouTube, защото внуците вече не задават основни въпроси, на които могат сами да намерят отговор в интернет.


Резултатите от проучването, обхванало 1500 баби и дядовци, показват, че само един на четирима възрастни е бил търсен от внуците си за съвет за основни умения като пране на дрехи, готварски рецепти или пришиване на копче.


Само една трета от бабите и дядовците споделят, че внуците им са се интересували как те са получавали информация, когато са били деца.


Внушителните 96 процента от анкетираните казват, че в детските си години са задавали много повече въпроси на своите баби и дядовци.


Близо две трети от възрастните хора чувстват, че традиционната им роля става все по-маловажна в живота на съвременното семейство.


"Бабите и дядовците усещат, че остават в сянката на Google, Wikipedia и YouTube, които са огромен източник на достъпна информация", казва Сюзън Фермър от компанията, поръчала проучването.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей