Свързани новини

28.02.2012 12:53

Може ли супер-бързият интернет да промени един град?

Видян 1512 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дъщерна компания на технологичният гигант Гугъл е поискала разрешение от американското правителство за инсталирането на сателитни антени върху хиляда акра земя в щата Айова като всяка една от антените ще има чиния с диаметър 4.5 метра, съобщава Би Би Си. Местоположението на антените не е избрано случайно. Районът се намира в съседство с един от сървърните центрове на Гугъл. В документите, с които се иска разрешение компанията е обяснила, че смята да използва комуникационните съоръжения за предаване и приемане на аналогов и дигитален звук, видео услуги и обмен на други видове информация. Дали това е нова ера в телекомуникационната индустрията или просто нова възможност за по-бързо сърфиране в интернет? "Това може да промени играта", коментират  наблюдатели и допълват, че "Възможностите за предприемачите ще са значително по-големи."


Google Fiber Inc. закупи земята през 2007 година. Информационният център, който се намира до имота е на стойност 600 милиона долара.


Първи съоръжението ще използват живеещите наблизо хора. На няколкостотин километра от високотехнологичния район се намира Канзас Сити. Градът спечели правото да се възползва тестово от нова мрежа на Google, която има за задача да осигури достъп до интернет със зашеметяващата скорост от 1Gbps,  което е около 100 пъти по-бързо, отколкото   широколентовия интернет, който се ползва в момента в САЩ.


Анализатори твърдят, че проектът, наречен Google Fiber, е бъдещето на мрежата, макар че все още е трудно да си представим как това ще се отрази върху индустрията и живота като цяло.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.