Холандски учени са използвали стволови клетки за създаване на мускулна тъкан с цел производство на първия лабораторно отгледан синтетичен хамбургер, информира БиБиСи. Целта на изследването е да се разработи алтернативен начин за производство на месо от отглеждането на животни. Експериментът беше представен по време на научна конференция в канадския град Ванкувър. Парченцата месо са дълги около 2 cм, широки 1cм и дебели около 1мм. Приличат на калмари, но засега нямат вкус. Смята се, че това месо ще намали щетите върху околната среда от отглеждането на животни за месо до 60%. Според участници в конференцията същият екологичен ефект може да бъде постигнат, ако повече хора просто намалят консумацията на месо. Основните им притеснения са свързани с ефекта върху човешкия организъм от антибиотиците и химикалите, които ще бъдат необходими да предпазят синтетичното месо от разваляне.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
2 666 538,06 лв. са постъпилите средства през ...
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете