Audi е близо до пускането на обновена версия на актуалния компактен седан и хечбек A3, а актуализации са планирани и за ориентираните към представянето модели в гамата - S3 и RS 3.

Свързани новини

29.02.2024 09:45

2025 Audi S3 с повече мощност

Видян 4796 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Audi е близо до пускането на обновена версия на актуалния компактен седан и хечбек A3, а актуализации са планирани и за ориентираните към представянето модели в гамата - S3 и RS 3.

В понеделник Audi предостави първите подробности за планираните актуализации за S3, които ще доведат до значително повишаване на производителността на автомобила.

Подробностите за САЩ все още се очакват, но навсякъде другаде актуализираният S3 ще развива 328 к.с. от 2,0-литров турбокомпресор. Същият двигател в сегашното S3 има мощност 306 к.с. за моделите, доставяни в САЩ. Допълнителната мощност ще помогне за постигане на време 0-100 км/ч за 4,7 секунди и максимална скорост, регулирана до 250 км/ч, заявиха от Audi.

7-степенната автоматична трансмисия с двоен съединител се пренася, но инженерите са я оптимизирали, за да осигури по-висок начален въртящ момент и в резултат на това по-бързо ускорение. Времето за превключване също е намалено наполовина при пълно натоварване.

Друга ключова промяна е добавянето на сплитера на въртящия момент, наследен от RS 3. Това е диференциал Haldex с многодискови съединители на всеки вал на задния мост, който позволява на актуализирания S3 да насочва въртящия момент не само между предния и задния мост, но вече и между задните колела. Това ще помогне за подобряване на управлението в завоите.



За да подпомогне допълнително управлението, предното окачване на S3 със стойка McPherson е снабдено с нов шарнирен лагер, който позволява по-негативно отклонение на колелата. Актуализираният S3 осигурява по-голямо сцепление и в резултат на това подобрява контрола по време на завой, според Audi.

Шофьорът може да контролира настройките на много от електронните системи на шасито с помощта на селектора за режими на шофиране, който при актуализирания S3 включва нов режим Dynamic Plus. Този режим влияе и на двигателя, като увеличава нивото на празен ход за подобряване на реакцията на газта и гарантира, че трансмисията извършва по-късно превключване на предавките нагоре и по-рано надолу.



Инженерите са усъвършенствали и спирачките, за да се справят с допълнителната мощност. Отпред вече има 2-бутални спирачни апарати, както и по-големи ротори и накладки. Предните ротори вече са с размер 14,1 инча, което е с 1,3 инча повече в сравнение с преди.

Очаква се актуализираната гама A3 да дебютира скоро. Автомобилите трябва да пристигнат в САЩ като модели от 2025 г. и отново там ще се продава само каросерията седан.

Тъй като Audi планира да премине към изцяло електрическо задвижване на повечето пазари по-късно това десетилетие, всеки бъдещ A3 вероятно ще бъде електрически автомобил. Това означава, че актуализираният A3, включително моделите S3 и RS 3, вероятно ще бъдат последните с бензинови двигатели.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.