Austin Martin DB12

Свързани новини

27.05.2023 08:05

325 км/ч, 671 к.с.: Aston Martin DB12

Видян 6756 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През януари за първи път видяхме наследника на Aston Martin DB11. По това време автомобилът вече носеше серийната си каросерия и светлини, но не бяхме сигурни за името му. Днес британският производител разкрива изцяло новия DB12, който предвещава нова ера за автомобилния производител със значително повече мощност, по-добра динамика и още по-високо ниво на комфорт в купето.

Aston Martin толкова се гордее с новия си продукт, че го описва като първия супертурър в света и "най-завършения и завършен модел DB" в историята на компанията. Но за да отговорим веднага на най-големия ви въпрос - не, все още не се споменава за мощност V12. Въпреки това новооптимизираният 4,0-литров V8 с две турбини, доставен от Mercedes-AMG, вече осигурява много повече мощност от преди, което прави DB12 дори по-мощен от DB11 V12.

В това ново приложение осемцилиндровият агрегат произвежда 671 к.с. при 6000 об/мин и 590 фунтови фута въртящ момент между 2750 и 6000 об/мин. Това представлява увеличение с повече от 30 процента в сравнение с предшественика му с V8 и с 41 к.с. повече от DB11 AMR с неговия подобрен 5,2-литров V12. Новото купе има спринт от 0 до 96.5 км в час за едва 3,5 секунди и максимална скорост от 202 мили в час (325 км/ч).

Aston Martin твърди, че е направил няколко важни промени в V8 двигателя, за да го направи по-производителен от преди. Те включват модифицирани профили на кулачките, оптимизирани коефициенти на сгъстяване, турбокомпресори с по-голям диаметър и подобрено охлаждане благодарение на напълно преработена охладителна система с два допълнителни спомагателни охладителя върху съществуващия основен радиатор. DB12 е и първият модел на DB, който разполага с електронен заден диференциал, който може да преминава от напълно блокиран към напълно отворен само за няколко милисекунди. Този V8 двигател се съчетава с осемстепенна автоматична трансмисия.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.