Hyundai N Vision 74

Свързани новини

11.05.2023 10:11

Концепцията Hyundai N Vision 74 е обявена за серийно производство

Видян 5126 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Hyundai ще създаде серийна версия на концепцията N Vision 74, според доклад на корейския информационен сайт Money Today.
    Съобщава се, че компанията ще потвърди плановете и ще разкрие модела за серийно производство на 27 май.
    Отчасти водородна горивна клетка, отчасти електрически хибрид, концепцията N Vision 74 е спортен автомобил със задно задвижване с мощност 670 к.с., разкрит миналата година и получил одобрението на критиката.

Един от най-яките концептуални автомобили в най-новата история може да си проправи път към производството. Концептуалният Hyundai N Vision 74 стана мигновен хит, когато беше разкрит миналата година в рамките на събитието "N Day" на автомобилния производител, проведено в Южна Корея. В днешен доклад на корейски информационен канал се твърди, че Hyundai е дал зелена светлина на концепцията за производство и че компанията ще направи официално съобщение на 27 май.

Money Today публикува доклада на своя уебсайт, но не се позовава на конкретни източници, което очевидно кара някои (включително и нас) да се съмняват в достоверността на информацията. Въпреки това, като се има предвид критичното одобрение от страна на ентусиасти и медии, което получи N Vision 74, не сме напълно изненадани, че се обсъжда модел за масово производство. Почти сигурно той ще прилича много на концепцията, която се отличаваше с клиновидна каросерия, вдъхновена от концепцията Hyundai Pony Coupe от 1974 г., написана от известния дизайнер Джорджето Джуджаро. По-големият въпрос обаче е какъв тип задвижване ще използва.


Концепцията N Vision 74 дебютира като "подвижна лаборатория", в която подразделението N Performance на Hyundai проучва бъдещи разработки на задвижващи агрегати. Хибридният електромобил с мощност 670 к.с. се задвижва от два електромотора, монтирани отзад, които действат като "виртуален диференциал". Тези двигатели се захранват от 62,4-кВтч акумулаторна батерия, която пък се захранва от водородна горивна клетка, която действа като бордови генератор за удължаване на пробега. Дори имахме щастието да караме един от концептуалните автомобили, където усетихме неговото безмилостно ускорение и впечатляваща пъргавина.

В края на това шофиране си тръгнахме, без да очакваме Hyundai да създаде серийна версия на N Vision 74, поне не такава, която да използва архитектурата E-GMP на марката, която е в основата на новия седан Ioniq 6, както и на други електрически модели на Kia и Genesis. Тогава разговаряхме за това с Алберт Биерман и бившият шеф на отдела за научноизследователска и развойна дейност на Hyundai-Kia, превърнал се в изпълнителен технически съветник, заяви пред Car and Driver: "Трудно ми е да видя, че ще го направим; в този момент нямаме нужда от такъв автомобил."

От друга страна, Тил Вартенберг - вицепрезидентът на Hyundai за управление на марката N и моторните спортове - съвсем наскоро направи коментар пред The Autopian, в който изрази надеждата си да пусне в производство двуместния автомобил в ретро стил. Очевидно е, че думите на Вартенберг не трябва да се тълкуват погрешно като потвърждение. Вместо това неговото изявление и днешната новина от Корея просто ни карат да се надяваме, че отговорните лица в Hyundai ще превърнат концепцията в реалност, а ние може би ще разберем това, когато календарът удари 27 май.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей