Първоначално обявен за 2020 г. , Artemis щеше да създаде пионерски автомобили на Audi, които ще разполагат с високоавтоматизирана технология за шофиране. Първият модел трябваше да се появи още през 2024 г. и да бъде "високоефективен" електрически автомобил.

Свързани новини

28.12.2022 08:12

Проектът Artemis на Audi е на път да бъде спрян

Видян 35746 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

      Според съобщения от Германия проектът Artemis на Audi е на път да бъде спрян, предаде arscoops.com.

Първоначално обявен за 2020 г., Artemis щеше да създаде пионерски автомобили на Audi, които ще разполагат с високоавтоматизирана технология за шофиране. Първият модел трябваше да се появи още през 2024 г. и да бъде "високоефективен" електрически автомобил.

Изглежда обаче, че нещата не са вървели гладко. Според Automobilwoche моделът е трябвало да бъде оборудван със система за автономно шофиране от ниво 4, но проектът "не е отбелязал голям напредък поради забавяне при създаването на нов усъвършенстван софтуер в звеното Cariad на VW Group".


В резултат на това се очаква главният изпълнителен директор на VW Group Оливер Блуме да прекрати проекта и да представи на надзорния съвет "обновена софтуерна пътна карта".


В публикацията се цитира Handelsblatt, според който новата пътна карта ще включва софтуерни платформи 1. 1 и 1. 2. Първата ще бъде предназначена за масовите марки, докато втората ще бъде по-усъвършенствана и ще се предлага в автомобилите на Audi и Porsche.


Що се отнася до автомобилите Artemis, изглежда, че те ще продължат да съществуват. Automobilwoche твърди, че разработената от Porsche платформа, известна като SSP61, ще бъде пусната на пазара през 2026 г.

 Тя е обявена за по-спортен вариант на платформата Scalable Systems Platform (SSP) и е предвидена за основа на електрическа Panamera. Платформата ще послужи и за основа на автомобилите на Audi с кодови имена Landjet и Landyacht.

Твърди се, че тези предстоящи модели ще използват софтуерната платформа 1. 2 и ще избягват функциите за автономно шофиране "без ръце" Въпреки това в доклада се посочва, че по-усъвършенствана система 2. 0 може да бъде добавена през 2028 г. или по-късно.


 



 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби