Фабриката в Шанхай постепенно се превръща само в едно парче от по-голям пъзел

Свързани новини

17.08.2022 10:46

Шанхайската гигафабрика на Тесла направи своя милионен автомобил

Видян 4962 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайската фабрика на Тесла премина ключов ръст на производството. Както отбелязва Electrek, шефът на компанията Илон Мъск разкри, че Gigafactory Shanghai неотдавна е произвел своя милионен автомобил. Както бе споменато по-рано през август, Мъск отбеляза, че Tesla е направила общо 3 милиона електрически превозни средства до момента.

Съоръжението бързо се превърна в крайъгълен камък на производствената стратегия на Тесла. Тя започна производство в края на 2019 г. , но се натрупва до момента, в който се превръща в най-голямата EV фабрика на планетата. Годишният му производствен процент е начело с 800 000 до края на 2021 г. , което го прави решаващ за рекордната година на Тесла. Gigafactory Shanghai вече е основният център за износ на компанията, доставящ автомобили в Европа и други ключови пазари в допълнение към Китай.


 Фабриката в Шанхай постепенно се превръща само в едно парче от по-голям пъзел. Новооткритите фабрики за гигафабрики в Берлин и Тексас ще стимулират поне известен растеж в краткосрочен план, а Tesla проучва възможностите за изграждане на фабрики на места като Канада. Засега обаче китайският завод ще бъде от съществено значение за постигане на все по-високи производствени цели и за конкуриране с международните производители на електрически превозни средства.


 


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион