Свързани новини

23.04.2021 15:49

Биткойн падна под ключовия си психологически праг от 50 000 долара

Видян 3726 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пазарът на криптовалути падна рязко в петък на фона на опасения относно новите данъци, които може да бъдат разкрити от американския президент Джо Байдън, и след като една от най-големите криптовалути в Турция пропадна, предаде RT.


Най-популярната криптовалута, биткойн, падна под ключовия си психологически праг от 50 000 долара в петък сутринта. Към 07:05 GMT биткойнът е спаднал с близо 10%, за да се търгува на около 48 800 долара, според данните на CoinDesk. Спадът спря огромното рали на биткойните и в момента се насочва към най-големия седмичен спад от февруари.


Слайдът също така вижда, че биткойнът губи своето господство на пазара. Според данните от уебсайта за проследяване на цените CoinGecko, съотношението на стойността на биткойн към общата пазарна капитализация на крипто е спаднало под 50%.


Други топ крипто активи също потънаха в петък. Втората по големина криптовалута ethereum е изправена пред подобни загуби като биткойн и се търгува на ниво от 2215 долара. Резкият спад дойде по-малко от 24 часа, след като валутата достигна нов рекорд за всички времена. Ripple’s XRP отчете най-големия спад сред топ 10 на криптовалутите. Третата по големина цифрова валута спадна с почти 20%.


Спадът дойде часове след появата на съобщения, че президентът Байдън планира да повиши данъците за най-богатите американци. Според плана данъците върху капиталовата печалба могат да бъдат почти удвоени за хората, които печелят над 1 милион долара, което поражда опасения, че това ще повлияе на печалбите от цифрови активи. Други лоши новини, претеглящи крипто пазара, се случиха по-рано тази седмица, когато турската борса за криптовалути Thodex внезапно спря търговските си операции, докато главният изпълнителен директор на компанията Фарук Фатих Озер напусна страната. Компанията заяви, че й трябва пет работни дни, за да възобнови дейността си, но стотици хиляди инвеститори се опасяват, че активите им могат да бъдат загубени. 


 


 


 


 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови