Свързани новини

21.02.2021 09:22

Candela Seven не е обикновена лодка

Видян 2607 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В раздела Наука и технологии от тази седмица The Economist обхваща революционната електрическа моторна лодка Candela Seven и нейната модерна технология за фолиране.

Това е може би първият случай, в който производителят на развлекателни лодки се появява в The Economist, едно от най-престижните бизнес списания в света. Но отново, Candela Seven не е обикновена лодка. Това е първата електрическа лодка с достатъчно обхват и скорост, за да се конкурира с моторни лодки на изкопаеми горива при равни условия - но също така предлага предимства, невиждани досега в морската история.

Докато конвенционалните бързи електрически лодки са възпрепятствани от неефективните им корпуси и съответно от малък обсег, Кандела, шведска компания, възприема нов подход.

Това е първият модел, близо 8 метра, който лети като боен самолет над вълните на високопроизводителни, контролирани от компютър крила, наречени подводни крила. Дизайнът използва 80 процента по-малко енеегия при 20 възела в сравнение с бързите лодки с фосилни горива. Това е три пъти по-голям обхват от конвенционалните електрически лодки.

Но технологията за фолиране на Candela има повече предимства. Вграденият цифров контролер на движението на лодката регулира фолиото до 100 пъти в секунда, като отчита всеки фактор на околната среда, включително вълни, вятър и дори пътници, движещи се около лодката. По този начин пътуването сред вълните е толкова копринено, колкото на езеро при изгрев с гладка стъклена вода.

 Candela Seven е идеалната лодка с нулеви емисии за излети или водни спортове. Идеална е за водни ски. И накрая, но не на последно място, ефективното й фолио и електрически мотор я правят 95 процента по-евтиня за експлоатация от традиционните моторни лодки.
Клиентите изглежда са съгласни. След като продаде 30 лодки и произведе 20 от тях за малко повече от година, шведската компания сега е най-продаваният производител на електрически лодки в Европа. Следващата стъпка е да се увеличи серийното производство в нейната фабрика в Стокхолм.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби