06.01.2021 11:17

Астероидът Оумуамуа е извънземна технология: Учен от Харвард

Видян 4388 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Причудливият астероид от 2017 г., известен с името Оумуамуа,  е извънземна технология, вярва професор Ави Льоб, председател на катедрата по астрономия в Харвард. Според него, първият знак за извънземен живот, който ще получим, няма да бъде космически кораб, съобщава technews.bg.


Ави Льоб смята, че най-напред ще забележим „боклука” на извънземната цивилизация. В своя книга, издадена на 26 януари т.г., професорът развива хипотезата, че странният  астероид, навлязъл в нашата Слънчева система през 2017 г., е парче извънземна технология.


Оумуамуа (Oumuamua), за който Льоб говори, е първият известен междузвезден обект, нахлул в Слънчевата система от посоката на Вега – звезда на около 25 светлинни години, т.е. близо до нас в космически мащаб, отбелязва SlashGear. Обектът е влязъл в орбиталната равнина на Слънчевата система на 6 септември 2017 г., на 9 септември е направил най-близкото си приближаване до Слънцето, а в края на месеца е преминал орбиталното разстояние на Венера.


На 7 октомври Оумуамуа минава покрай Земята с около 58 900 мили в час и бързо се придвижва към съзвездието Пегас. Обектът бил дълъг около 92 метра и с форма на пура. Това е първият междузвезден обект, откриван някога в Слънчевата система. Астрономите стигат до подобно заключение, след като проучили траекторията на Оумуамуа. Те откриват, че тя не е свързана със земната гравитация, което предполага, че преминава през нашата слънчева система.


Първоначално се смяташе, че това е обикновена комета, но Льоб предполага, че става въпрос за технология, изхвърлена от извънземна цивилизация. Няколко наблюдения водят учения до това заключение. Първото е, че обектът с формата на пура е 5 до 10 пъти по-дълъг, отколкото е широк, а учените никога не са виждали естествено космическо тяло да изглежда така.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.