Свързани новини

29.12.2020 19:51

Бум на СПИН в Източна Европа

Видян 5571 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

        За мнозина първите няколко месеца от пандемията от COVID-19 се почувстваха подобно на ранните години на епидемията от ХИВ, със същия страх, стигма и спекулации относно начина им на предаване, пише globalcause.co.uk.


COVID-19 вече е в живота ни по-малко от година, но все още ни засяга всички. Почти 40 години след началото на епидемията от ХИВ, съществува риск да се превърне в допълнение, въпреки постоянното й въздействие върху живота на милиони по целия свят, особено в регионите, където нивата на ХИВ нарастват.


ХИВ нараства в Източна Европа и Централна Азия


Въпреки че световната общност разполага с инструментите за прекратяване на епидемията, ХИВ все още нараства в Източна Европа и Централна Азия, където около 1,7 милиона души живеят с ХИВ. Докато новите инфекции са намалели с 37%, а смъртните случаи, свързани със СПИН, са намалели наполовина в световен мащаб, през последните 20 години в Източна Европа и Централна Азия новите инфекции са се увеличили с 183%, а смъртните случаи, свързани със СПИН, са нараснали със 190% .


Трябва да действаме сега


„Не можем да оставим хората в EECA (Източна Европа и Централна Азия) зад себе си. За да сложим край на ХИВ до 2030 г. в световен мащаб, трябва да действаме сега “, казва Ан Аслет, главен изпълнителен директор на фондацията за борба със СПИН на Елтън Джон.


 „За да видим същия напредък в EECA, който наблюдаваме в световен мащаб, трябва да работим заедно, за да гарантираме, че всички - включително най-уязвимите - имат еднакво уважение, подкрепа и достъп до грижи.“


Местните общности и лидерите работят върху местни решения, но мащабът на епидемията в тези страни означава, че спешно е необходимо допълнително финансиране и подкрепа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.12.2020 11:48

    Защо Бил Г. не е заинтересован от тази незатихваща болест, а само от К-19 и неговата ваксина?!

  • 001 Anonimen 29.12.2020 21:50

    Бум на СПИН в Източна Европа Нищо чудно. Британските педерасти, и не само,след падането на желязната заВЕС, плъзнаха по нашите земи. Циганорите ни яко ги плющят щот онези си плащат без да знаят, че цената е твърде ниска спрямо цената на човешкия живот. Има и такива, които преднамерено идват да заразяват.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева