Свързани новини

03.12.2020 10:52

60% от смартфоните имат четири камери

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На пазара за смартфони се наблюдава отчетлива тенденция – производителите вече вграждат по четири камери в своите устройства, а лидер в това отношение е китайската Xiaomi, предаде technews.bg.


От 2018 г. насам смартфон производителите оборудват своите модели с три или повече камери. Именно „многокамерността” се превърна в една от основните тенденции на пазара.


Предимството на това решение е, че колкото повече са камерите, толкова повече сценарии за снимане имат потребителите. В същото време наличието на четири камери вече се наложи като норма дори в смартфоните от среден клас.


Но трябва да се има предвид, че повечето евтини смартфони всъщност са оборудвани с две камери (основна и широкоъгълен сензор), тъй като другите два сензора най-често са макро-обектив и 2-мегапикселов сензор за дълбочина на сцената, от чието качество може да се желае много повече.


През третото тримесечие на 2020 г. повече от 60% от смартфоните на пазара са били оборудвани с четири камери. Xiaomi разполага с най-голям брой смартфони с четири камери, а Realme и Oppo, собственост на холдинга BBK, изобщо нямат смартфони с една камера в асортимента си.


„Аутсайдер” на пазара по този показател е американската Apple, която няма нито един смартфон с четири камери. В същото време компанията от Купертино е „лидер” в броя на смартфоните с една камера.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

риби