Свързани новини

20.07.2020 10:37

Хуауей иска Нокиа и Ериксон

Видян 2330 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обединеното кралство реши изцяло да се отърве от китайското оборудване на Huawei в мобилните си мрежи. САЩ оказват натиск върху всички, които работят с китайска компания, като твърдят, че нейното оборудване ще се използва за шпионаж. Според експертите обаче истинската причина се крие във факта, че напредъкът в областта на 5G технологиите може да промени баланса на силите в света, съобщава руската НТВ.

5G технологията прехвърля данни 30 пъти по-бързо от днешната мрежа и това са напълно различни възможности за работа в ИТ, индустрията и военните технологии. 5G революционизира военните стратегии и доктрини на основните световни играчи. 5G позволява на военните да прилагат стратегията на мрежовоцентричните войни, тоест чиято мрежа диктува условията. Незабавното прехвърляне на големи количества данни извежда дронове на ново ниво навсякъде по света.

Пазарът на оборудване от пето поколение е заложен от три компании: китайска Huawei, финландска Nokia и шведска Ericsson. В този списък няма американски гиганти, въпреки че и трите компании използват компоненти от САЩ в производството си.

Вашингтон предлага собствен модел - да създаде американски консорциум и да поеме европейските Nokia и Ericsson, същото иска да направи и Huawei, а САЩ са бесни. Британският премиер Борис Джонсън дълго време не виждаше нищо лошо в поръчките за китайско оборудване, но в крайна сметка британското правителство реши постепенно да се откаже от Huawei.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.