Свързани новини

07.04.2020 10:24

Машините ще си говорят на свой език

Видян 2195 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Продуктовите мениджъри от цял свят трябва да са сигурни, че машините, независимо от техния производител, могат да „разговарят на един и същи език. А този универсален език е „umati”  (universal machine technology interface) – интерфейсният стандарт, представен по време на изложението за металообработващи машини и технологии ЕМО, което се проведе през септември миналата година в Хановер”, заяви Хартмут Рауен, заместник изпълнителен директор на VDMA  (Асоциация на  машиностроителната промишленост в Германия), съобщава Technews.bg.

Целта е ясна – да се установи един стандартизиран език за общуване между машините. „Нашата концепция е с фокус върху потребителите в основните промишлени сектори”, поясни Рауен по време на онлайн пресконференция, излъчена от Франкфурт на Майн.


Над 30 специализирани групи от 17 професионални асоциации работят по създаването на специфичния технологичен интерфейс. Това тясно сътрудничество създава основата на реално, отворено взаимодействие между машините и софтуерните системи, независимо дали са в склада или в облака. „Единствено VDMA   разполага със средствата за обединение на нужните ресурси в широк спектър от продуктови сектори”, подчерта Рауен.


Производствените компании притежават не само машини, но и свои собствени индивидуални комбинации от машини, оборудване, роботи и системи. Ако всички тези технологии могат да съществуват в обща екосистема, която да е идеалната среда за решения от типа „plug-and-play”, ще могат да се спестят много време и средства на крайните потребители, коментира д-р Вилфред Шефер, изпълнителен директор на VDW (Сдружение на немските производители на металообработващи машини).


Машиностроителният бранш и инженеринговите компании са приели OPC UA (OPC Unified Architecture) като стандарт за обмен на данни. Най-общото описание на този стандарт е, че той осигурява унифицирана рамка за взаимодействие между машини и системи. В хода на разработването му специално за машиностроенето става ясно колко важно е да има уеднаквени дефиниции за голяма част от огромното разнообразие на продукцията в този бранш.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и