Свързани новини

11.02.2020 14:27

Белият дом поиска бюджет за космически военни сили

Видян 1111 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Белият дом е поискал бюджет в размер на 15 млрд. долара за финансирането на космически военни сили, съобщава онлайн изданието TechCrunch, цитирано от Vesti.bg. Парите ще се използват за създаване на отдел към Департамента по отбрана, като това може да стане факт още следващата година, ако бюджетът бъде одобрен.

Финансирането ще осигури 10 000 работни места, като и реализирането на първите няколко мисии. Повечето подробности за космическите военни сили на САЩ все още остават неясни.

Парите са част от общия поискан бюджет от Департамента, който е 705 млрд. долара за фискалната 2021 г. 15-те милиарда за космическите военни сили ще са само началото. Ако те бъдат одобрени, подразделението ще има нужда от бюджет всяка година, като той може да стане и по-голям с развиването на технологиите и мисиите.

Първоначалните планове са създаването на космическите военни сили да започне следващата година и да приключи до 2024 г.., когато те ще могат да започнат работа с пълен капацитет. Парите изглеждат много, но и в момента американските Военновъздушни сили отговарят за космическите военни мисии, а новото подразделение ще е под тяхната шапка. В момента обаче за тях се грижат само 38 военнизирани служители и 122 цивилни.

Проектобюджетът предлага и три конкретни мисии за изстрелване на космически апарати за националната сигурност на САЩ. Предвидени са и други две изстрелвания на сателити за GPS и сходни системи, както и разработване на ново поколение космическа система за засичане на ракети.

Крайното решение ще има американският Конгрес. Той ще трябва да гласува и одобри всички пера на бюджета, включително и за космическите военни сили. Очакванията са, че те ще получат зелена светлина.


 


Снимка: БГНЕС



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни