Свързани новини

28.01.2020 14:33

Нови функции за Google Chrome

Видян 1607 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият браузър Edge на Microsoft се оказва полезен не само за софтуерния гигант. Той използва платформата Chromium, която е създадена от Google и е с отворен код и в основата на браузъра Chrome. А това позволява на двете компании на практика да работят заедно за развитието на браузърите си.

Като участник в платформата Chromium, Microsoft допринася за нейното развитие като добавя функции за нея. А някои от тях скоро ще намерят място и в новата версия на Google Chrome, съобщава онлайн изданието CNET, цитирано от Vesti.bg.

Една от тях е по-удобен начин за управление на табовете. Функцията ще позволява на потребителите да прехвърлят цяла група табове от един прозорец на браузъра в друг. Това ще улесни и ускори организацията на сайтовете.

Същата функционалност ще се появи и в Chrome, именно благодарение на Microsoft. Разбира се, софтуерният гигант използва цялата платформа на Chromium, което е показателно и за влиянието на Google в сектора. Затова може да се очаква, че занапред двете компании ще продължават да си обменят функции за браузърите.

Случващото се е показателно и за промяната в нагласите и начина на мислене на Microsoft. Дълги години компанията беше затворена в себе си, но откакто я оглави Сатя Надела, тя се преобразува и започна да работи много по-активно с други платформи. Резултатите са показателни, като Microsoft достигна исторически върхове на цените на акциите си и влезе в клуба на компаниите с цена над 1 трилион долара.


 


Снимка: Microsoft



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей