Свързани новини

18.12.2019 09:59

Руски кибер протези за деца от Близкия изток

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Усъвършенствани кибер протези на две деца от Близкия изток е поставила руската компания Моторика, базирана в центъра „Сколково”, става ясно от публикации в руските медии, предава Тechnews.bg.


 


Става въпрос за протези на горните крайници. Те са проектирани индивидуално за структурата на ръцете на детето и са направени с използване на 3D технология, съобщава 3DNews.


 


UV печатът позволява прилагане върху протезите на рисунки и надписи. Така съвременната протеза не само компенсира загубените физически способности, но променя сериозно и отношението на околните.


 


В базата на протезно-ортопедичното предприятие на Моторика две деца, дошли с родителите си от Близкия изток, са върнали загубената функционалност на ръцете си с помощта на съвременните приспособления. Освен това лекар, който идва от Сирия, е обучен от руски специалисти по протезиране с модерни технологии.


 


От Моторика поясняват, че за децата са разработени тягови протези, предназначени за трениране на мускулите и подготовка за поставяне на биоелектрична протеза. С активното използване на протезата, след година момчетата ще могат да се адаптират към по-функционално приспособление, казват от разработчика.


 


В бъдеще се планира изграждане на рехабилитационен център в Близкия изток, където руските инженери ще изпращат своите разработки в областта на съвременното протезиране.


 


 


Снимка: Моторика




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион