Свързани новини

13.11.2019 10:41

Геймърите създават вредни емисии колкото 5 млн. автомобила

Видян 2707 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Видеоигрите са индустрия за милиарди и генерират повече приходи дори от Холивуд. Ново проучване обаче показва, че гейминг индустрията е и доста вредна за околната среда, съобщава онлайн изданието Digital Trends, цитирано от Vesti.bg.


 


Проучването на е на учени от Университета на Калифорния в Бъркли, като изчислява, че само геймърите в САЩ всяка година генерират вредни емисии колкото 5 млн. автомобила. Причината? Те използват конзоли и компютри, които изразходват много електричество.


 


Учените изчисляват, че американските геймъри консумират 34 тераватчаса електричество всяка година само с игрите си. Това е 2,4% от цялата консумация на електричество от американските домакинства. Играенето на видеоигри консумира повече електричество от всички фризери в САЩ и означава разходи за 5 млрд. долара годишно.


 


Изненадващо, не настолните компютри, а гейминг конзолите използват повече енергия - 66% от цялата консумация на електричество от гейминг устройства. Това обаче е най-вече заради по-големият им брой, тъй като в САЩ гейминг конзолите са много популярни за игри отколкото компютрите. Самите компютри имат 31%, но са определяни като по-малко енергийноефективни. А, когато става дума за сериозни геймърски конфигурации с най-мощните процесори и няколко монитора, то тогава те стават най-големите консуматори на електричество в цялото домакинство и могат да достигат 2560 киловатчаса годишно.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей