Свързани новини

18.10.2019 11:20

Връчиха награда за иновативна медицина

Видян 1821 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проф. Ивайло Търнев, д.н. – член на Настоятелството и преподавател в департамент „Когнитивна наука и психология“ на Нов български университет получи наградата за принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники.


Националното отличие бе връчено от Министъра на здравеопазването – г-н Кирил Ананиев на официална церемония по връчване на традиционните награди Лекар на годината на Българския лекарски съюз.


„Българският лекарски съюз ме удостои с Награда за принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники. Наградата ми бе връчена от Министъра на здравеопазването, г-н Кирил Ананиев.


Благодаря на ръководството на Александровска болница за номинацията и за възможността да работим на европейско равнище. Благодаря на прекрасния екип, с който работя и който ми дава вдъхновение и надежда за бъдещето.


Моят живот е работата, а моята работа е кауза.“ –  сподели проф. Търнев в социалните мрежи.


Проф. Ивайло Търнев, д.н. е професор по неврология в Медицинския и в Нов български университет, ръководител на Експертния център за наследствени неврологични и метаболитни заболявания, началник на Клиниката по нервни болести и председател на Комисията за лечение на редки болести при УМБАЛ „Александровска“, член на Националната комисия по редки болести при Министерството на здравеопазването и консултант на НЗОК по редки болести.


Председател е на българските дружества по невромускулни заболявания и по епилепсия. Член на УС на Българското дружество по неврология, на Световното дружество по невромускулни заболявания и Европейската мрежа по невромускулни заболявания.


Има специализации по неврогенетика в Оксфордския Университет „Джон Радклиф”, както и по невромускулни заболявания в Института по миология „Антоан Бабински” в Париж.


Наградите Лекар на годината бяха присъдени в навечерието на Деня на българския лекар 19 октомври и бяха разделени в пет категории – за дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност, принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники, награда за млади медицински надежди на България под мотото „Ти си нашето бъдеще", принос за развитие и утвърждаване авторитета на съсловната организация и Лекар на годината 2019.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева