Свързани новини

18.10.2019 10:40

ИТ гигантите не трябва да определят истината, заяви Зукърбърг

Видян 1437 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг не смята, че хората искат да позволят на ИТ компаниите да решават кое е истина, предава Vesti.bg.


В пространна реч пред студенти на университета в Джорджтаун Зукърбърг реши да защити решението на Facebook да позволи на политиците да нарушават правилата на социалната мрежа.


"Не мисля, че повечето хора искат да живеят в свят, в който можеш да публикуваш само неща, които технологичните компании определят като 100% истина", казва Зукърбърг. Според него хората вече не трябва да разчитат на традиционните "пазители" на информация.


"Всъщност смятам, че по-голямата и важна история е колко много тези платформи успяха да децентрализират властта и я дадоха директно в ръцете на хората", допълва Зукърбърг.


Според него решението на Facebook да не забрани политическите реклами и да не е толкова строга върху публикациите на политиците е правилно. Така те имат по-голяма свобода да изказват мнение и да достигат до хората. В противен случай достъп до тях биха имали предимно тези с повече позиции и които медиите изберат, аргументира се Зукърбърг.


"Смятаме, че хората трябва да могат сами да видят какво казват политиците и да преценят посланията им", допълва той. По време на речта Зукърбърг даде за пример и Мартин Лутър Кинг, движението #MeToo и други инициативи за равенство и свобода на словото.


Всичко това обаче не се хареса много на доста хора. Сред тях беше и дъщерята на Кинг Бърнис Кинг. Тя обяви в Twitter, че Facebook трябва по-добре да се запознаят с предизвикателствата, с които баща ѝ е трябвало да се справи и как дезинформацията от неговите опоненти и политици е създала атмосферата за неговото убийство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес може да се сблъскате с предизвикателства

Днес може да се сблъскате с предизвикателства, които