Свързани новини

15.08.2019 09:50

Изтекоха биометрични данни на милиони хора в мрежата

Видян 1463 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изследователи от Израел са открили в интернет огромно количество данни с пръстови отпечатъци, лицево разпознаване и други биометрични данни, пише Дойче веле, цитирани от БГНЕС.


Около един милион незащитени и некриптирани пръстови отпечатъци и други биометрични данни бяха открити в мрежата. Данните са от системата Биостар 2 на корейската фирма за сигурност Suprema, която се смята за водеща в Европа на пазара за биометрични системи за достъп. За теча в системата за сигурност сигнализираха първо британският Гардиън и израелският портал Calacalist.


Компанията Биостар 2 работи с пръстови отпечатъци или лицево сканиране в една уебсайт платформа за интелигенти ключалки, които позволяват на фирмите сами да организират контрола на достъпа до офисите или складовете си. Според Гардиън, системата се използва от британската полиция, както и от повечето фирми за охрана и банки. Сериозният пробив е открит от израелските експерти по сигурността Ноам Ротем и Ран Локар, които работят за службата vpnMentor.


Двамата изследователи са получили достъп до повече от 27,8 милиона записа и 23 гигабайта данни, включително за лицево разпознаване, пръстови отпечатъци, незашифровани потребителски имена и пароли, протоколи за достъп. Изследователите имаха достъп до повече от 27,8 милиона записа и 23 гигабайта данни, включително данни за разпознаване на пръстови отпечатъци и разпознаване на лица, изображения на лица на потребители, незашифровани потребителски имена и пароли, снимки на лицата на потребителите, протоколи за достъп до различни нива на сигурност, както и лични данни на служителите.


Освен това данните във фирмените акаунти могат да бъдат възпроизведени и манипулирани. Изследователите били изумени от факта, че биометричните данни в системата най-често са съхранявани без криптиране. Вместо да бъдат криптирани, пръстовите отпечатъци, за да не могат да бъдат възстановени, те са запазили действителните пръстови отпечатъци, които могат да бъдат копирани и използвани за нечисти цели, споделят експертите.


Ротем и Локар са били изненадани от това, как клиентите на Suprema са подсигурили акаунтите си. Някои от тях са били със смехотворно прости пароли като Password или abcd1234. Търговският директор на Suprema Анди Ан заяви, че компанията е направила задълбочена оценка на предоставената от vpnMentor информация. В случай на заплаха, клиентите ще бъдат информирани. Пробивът в сигурността междувременно е бил преодолян.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей