17.04.2018 15:42

Документален филм напълни Люмиер

Видян 1542 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Много е приятно да се види толкова пълна зала за премиера на документален филм”, обърна се към публиката на първата прожекция на новия си проект режисьорът Борислав Колев. Тя напълни с кинаджии и интелектуалци зала Люмиер на НДК като част от фестивала на Найо Тицин за продукции, посветени на изкуството и неговите създатели Мастър оф арт. Джем сешън е посветен на познатия от група ОМ Николай Иванов, който в момента обикаля с успех страната и Европа с новата си формация за етноджаз Болкан ханс, в която влизат невероятният цигулар Венци, когото познаваме от виртуозния му съпровод на Йълдъз Ибрахимова, световният шампион по бийтбокс Скилър и колоритен ансамблов свирач – майстор на тъпана и гайдата. Продукцията на Борислав Колев (Стоичков, Салто мортале) и Мария Ландова е снимана в няколко държави и представлява невероятен пачуърк от брилятно монтирани сюжети. Камерата, с която кацаме на летище София, бързо се отправя към Факултето, внезапно отлита за Берлин, минава през Дания, стига до строителна площадка, дори не сменя ритъма между берлински, софийски клуб и домовете на героите, ателиета и репетиционни зали, купето на кола и интериора на малък храм в Софийско. Същевременно, при цялото движение, атмосферата е на уют и домашност.


Николай не е само музикант, който умее да свири на невероятно количество инструменти от всякакъв вид и характер, та и го демонстрира, не е само композитор, не е и само художник, нито само реставратор, той е също стенописец, бояджия е и е мениджър, продуцент е и е бизнесмен, шофьор е и е пътешественик, любител е и е професионалист, но най-вече представя уникална философия за живота, изкована в нелепата българска среда между панелките, ромското гето, концертните подиуми по света и у нас.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови