31.01.2018 11:01

Школата на Памбос празнува 20 години

Видян 1679 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В месеца на любовта шармантният хореограф от Кипър Памбос Агапиу празнува два рождени дни, този на танцовата си школа Pambos Dancing Center и своя - на 13 февруари.  На 10 февруари Памбос кани всички фенове на салсата на парти по случай 20-годишнината на школата си. Фиестата започва в 17.30 часа в клуб TSAR в Mega Mall Sofia. 


„Танците по двойки дават лекота в движенията и в общуването между влюбените. Салсата със сигурност ще внесе свежест във връзката и ще я разнообрази, дори ще я съживи. И не е нужно да чакате Свети Валентин, за да отидете с половинката си на салса“, категоричен е Памбос.  Салсата по своята същност е флиртуващ танц. Жената танцува в ръцете на мъжа, тяло до тяло. Има особена магия и химия в салса танците по двойки. Ролите в салсата ни връщат в едно друго време, където мъжът е водещ, а жената обикновено следва. Някои могат да сметнат това за остаряло, но според Памбос е освежаващо. Салсата положително ще подобри общуването между партньорите във връзка, ще засили искрата и ще ги направи щастливи. Всички знаем, че движението увеличава отделянето на ендорфините в тялото, а оттам се засилва и усещането за щастие. Затова и Памбос е убеден, че салсата е хапче за щастие. А и когато това се случва на хубава музика, удоволствието е многократно. Салса е енергичен танц и овладяването му ще научи двамата танцуващи какво да правят с телата си и как да имат контрол над тях. Така танците ще допринесат двамата партньори да се чувстват по-освободени в движенията си не само на дансинга, но и…в спалнята.  Вече 20 години малки и големи прохождат в латино танците под зоркото око на кипъреца. Над 15 000 столичани, запленени от магията на танца, са преминали през Pambos Dancing Center през годините, някои от тях танцуват и до днес. Още от самото си появяване през 1998 г. школата бързо печели популярност и се превръща в един от основните центрове за професионално обучение по латино танци, фламенко и гръцки танци. През годините школата е съзадала едни от най-успешните танцьори в страната. Първите инструктори по танци в България проговарят на езика на салсата и правят първите си крачки като професионални танцьори и състезатели под вещото ръководство на Памбос. Неслучайно наричат харизматичния кипърец „бащата на салата“ у нас.  През последните години популярността на Pambos Dancing Center излиза извън пределите на страната, танцьорите на клуба представят България на всички най-големи международни салса конгреси. Школата се гордее с огромната си колекция от купи и престижни награди. А от 2005 година до момента танцьорите на Pambos Dancing Center са многократни абсолютни шампиони на България.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 17.01.2020 10:33

    Споделям лошото впечатление и ужасно не мотивиращата атмосфера, която витае в школата. Отношението на преподавателите, в частност най-вече самия Памбос, към учениците в школата е арогантно и не мотивиращо. При моят първи урок там на въпроса ми може ли да ми покаже едно от движенията докато останалите ученици практикуваха сами ми беше отказано с отговор "Ти не си на частен урок". Това е недупостимо за преподавател, който в момента на отказа нищо не прави, дори не наблюдава останалите ученици как изпълняват елементите от танцовите движения.Педагогически подход за преподаване изобщо липсва. Показва се нещо без да се обяснява механиката на движението и после се очаква от учениците да го повторят като папагали без за де вниква в това защо трябва да се направи точно това движение. Със същата успеваемост може да учите танци гледайки клипове в YouTube вместо да давате грешни пари на подобни преподаватели, които не ги е грижа за това какво ще научите и дали ще научите нещо в урока. Избягвайте тази школа. Памбос може да е добър като танцьор, но няма некакъв подход към преподаването. Останах с впечатлението, че за него е по-важно да има оборт от хора, за да си прибира парите, отколкото тези хора наистина да успеят да научат нещо от него.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.