Свързани новини

24.02.2009 11:47

Проект ще подобрява управлението на отпадъците в Панагюрище и Стрелча

Видян 2026 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стартира изпълнението на проект „Подготовка на интегриран инвестиционен проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране и управление на отпадъците в общините Панагюрище и Стрелча” № 58231-48-352, който беше одобрен за финансиране от Оперативна програма “Околна среда 2007 – 2013 г.”, информираха от общинския пресцентър, цитирани от БГНЕС.


Проектът е по процедура за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „BG161PO005/08/2.30/01/03 Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти по приоритетна ос 2 на оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” Общата стойност на проекта е 1 383 000 лева. Основната му цел е да се въведе нов модел за управление на отпадъците на територията на общините Панагюрище и Стрелча, който ще спомогне за намаляване на общото количество депонирани отпадъци, както и за тяхното екологично оползотворяване. Сред специфичните цели на проекта са да се изготви качествен и пълен инвестиционен проект за подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране и управление на отпадъците в Общините Панагюрище и Стрелча. Цели се също така да се подготви проектно предложение за кандидатстване за финансиране по приоритетна ос 2 на ОП “Околна среда 2007-2013 г.”. Техническата помощ ще помогне да се повиши административния капацитет на служителите на общините Панагюрище и Стрелча за разработване, изпълнение и управление на бъдещи проекти по Оперативна програма “Околна среда 2007-2013 г.” Проектът предвижда проектирането на дейности, изцяло насочени към намаляване количеството депонирани отпадъци, и ще предотврати, намали и ограничи вредното им въздействие върху човешкото здраве и околната среда. Срокът за изпълнение на проекта е14 месеца. Със заповед на Кмета на община Панагюрище е сформиран екип за изпълнение на проекта, който включва:
- контролен съвет с председател инж. Велко Сапунджиев и членове: арх. Младенов -гл. архитект, инж. Димитър Бозаджиев – директор дирекция “ТСУ”, Петър Пекалиев – гл. вътрешен одитор и служител по нередностите към Общинска администрация – Панагюрище.
- екип за управление на проект с ръководител инж. Антония Юрукова-ръководител мероприятие УДОСВ към Общинска администрация, и счетоводител – Паца Матанова – служител в дирекция “ОКСД” към Общинска администрация – Панагюрище.
Съгласно актуализираният график за изпълнение на дейностите по проекта започна подготовката на тръжната процедура за избор на консултант за подготовка на тръжните процедури.
Проектът се финансира от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република Българиял



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв