12.02.2009 13:32

Помощ!!!! Изиджет

Видян 2125 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Три дена е продължила отбраната на Шипка, преди нашите опълченци и руснаците да започнат своя отпор, довел в крайна сметка до освобождението на България от турско робство.
Тази мощна литературна и историческа фигура е много подходяща, когато човек трябва да обрисува как ли са се чувствали стотици пътници на нискотарифната авиокомпания Изиджет на връщане от новогодишните си празници в чужбина.
На 3 януари от софийското летище излитат 95 самолета и кацат 91. Общото количество на полетите е 186!!! Не пристигат, кой знае защо, само три самолета – два от тях на Изиджет с 270 души на борда. Българи, според свидетелството на сайта всекиден. Което е важно уточнение! Ще разберете защо по-късно!
Шефът на софийското летище Пламен Станчев е категоричен, че няма представа защо пилотите на двата самолета са отказали да кацнат на столичното летище при положение, че е имало всички условия за това. Пистата е била почистена, имало е видимост.
В рамките на 30 минути във времето, когато самолетът от Лондон е отказал да кацне, други седем машини са извършили полети. Станчев припомни, че по принцип решението за това дали да кацнат на едно летище взимат пилотите на съответните авиокомпании.
Пасажерите от мадридския полет са били облагодетелствани, защото този самолет е кацнал в Солун, където Изиджет има регионален офис, пише всекиден. Те са били настанени в хотел на разноски на авиокомпанията, където са прекарали нощта. 140-те българи, пътували от Лондон за София, два дни бяха блокирани на летището в Букурещ. От екипа на самолета обяснили, че аеропортът е затворен и заради това е трябвало да кацнат в Румъния.
Пътниците обмислят да заведат съдебен иск срещу нискотарифния авиопревозвач, пише всекиден. Най-малкото им неудобство е бил преход от 4 до нощта срещу 5 януари в раздрънкан автобус 500 км сред преспите на Румъния и България. Според един от пътниците Кирил Николов, цитиран от Дарик радио, Монитор и Сега: Пътуващите с този полет кацнахме в Букурещ вместо в София и бяхме превозени оттам с автобуси едва тази сутрин вместо още вчера сутринта. Въпреки че бяхме настанени в четиризвезден хотел в Букурещ сме недоволни, че никой не ни е дал информация какво става. Лично аз съм недоволен и от това, че не съм бил предупреден, че трябва да платя допълнително багаж, след като става дума за обикновена чанта за лаптоп”.
Жалка история би бил справедлив коментар, но ние не сме по тази част.
Ще кажем само, че хората, преди да се отдадат на лоукост изкушението, трябва добре да помислят дали искат да пътуват комфортно или екстремно. Ние съветваме нашите 500 000 читатели – внимавайте!
Не се хващайте и на уловките в рекламите за сензационни цени – поинтересувайте се колко точно ви излиза целият билет – с летищните, горивните и багажните такси (последните, както се оказва, са специалитет на някои лоукости).
Ако решите да залагате на сигурно – направете като нас.
Аз например си купих тези дни само за 200 евро отиване и връщане до Париж през Виена на борда на австрийските авиолинии. А това, каквото и да си говорим, е една от най-добрите и най-надеждните авиокомпании в света.


 


Борис Ангелов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.