09.09.2016 10:01

Четвърто издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs

Видян 1362 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Четвъртото издание на фестивала за документално кино Sofia Biting Docs ще стартира на 28 септември и ще продължи до 6 октомври под мотото „В търсене на верния тон”. По време на фестивалните дни в Дома на киното, Културен център G8, Евро Синема и Чешкия център в София, зрителите ще видят 15 премиерни заглавия, отличени на престижни международни кинофоруми.


Sofia Biting Docs ще бъде открит с прожекция на испанския филм „Сакрамонте”, представящ огнените страсти и неспиращите ритми в ромския квартал на Гранада. Фестивалът ще бъде закрит с филма „Човек”на легендарния френски фотограф и режисьор Ян Артюс-Бертран, който лично ще представи своя мащабен проект в София. В рамките на фестивала ще бъде показана пълната, режисьорска версия на „Човек”.


Сред останалите акценти в програмата са фаворитът на зрителите от фестивалите в Ню Йорк и Биариц „Изумителната Нина Симон”, „Нейно величество Мими” – носител на наградата за най-добър документален филм от фестивала в Манхатън, провокативният „Горещите мъже на студената диктатура”, както и биографичният филм за Принс “Slave Trade”, като за първи път ще бъде показана на голям екран 151-минутна, режисьорска версия на филма.


Паралелно с филмовите прожекции по време на фестивала ще се състоят изложби, премиери на книги, дискусии със зрителите и презентации.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате