01/03
06.06.2016 11:16

Над 1500 души се включиха в похода срещу рака на гърдата

Видян 4127 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Обединени от желанието да покажат подкрепа над 1500 души взеха участие в похода на Avon срещу рака на гърдата. Той се проведе днес в София като част от кампания „От любов към живота”, която вече 15 години се бори със страшното заболяване. Посланици и приятели на каузата, смелите сървайвъри от Фондация „Една от 8“ и всички съпричастни към благородната инициатива извървяха пътя от Южния парк до НДК в знак на подкрепа и дадоха символична прегръдка на засегнатите от болестта жени. Заедно те подпомогнаха основната цел на кампанията през 2016 година - набирането на средства за психологическа, информационна и практическа подкрепа за жени с рак на гърдата.



„Походът е най-емоционалното и споделено събитие, което ние в Avon организираме. Тази година нашата обща прегръдка ще покаже подкрепата ни за над 46 000 жени с рак в България. Ще вдъхне надежда! Понякога това означава много повече от финансова подкрепа. А ние можем да дадем и двете!“, каза Елизавета Коробченко – управляващ директор на Avon за България, Албания, Македония, Сърбия и Черна Гора. „Avon е Компанията за жени, затова вече 130 години се стараем да бъдем до дамите не само когато слагат сутрешното си червило, но и когато са изправени пред плашещи предизвикателства. И заедно ги преодоляваме!“ – допълни тя.



В похода се включиха и едни от най-изявените артисти, певци и обществени личности у нас. Мария Гроздева, Алекс Сърчаджиева, Симона Пейчева, Юлияна Дончева, Ники Илиев и Саня Борисова са само малка част от звездите, които отново застанаха рамо до рамо в кампанията „От любов към живота“, за да извървят още крачки в битката срещу коварната болест. Специални гости на емоционалното събитие бяха и националният омбудсман Мая Манолова и Малина Едрева, председател на постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към Столичен общински съвет.
„Днес съм тук, защото искам да дам надежда! Искам да дам кураж и да покажа, че няма място за отчаяние! Не трябва да позволяваме на болестта да обсеби нашия живот“, сподели г-жа Мая Манолова от сцената на събитието, след което се обърна и към жените с рак на гърдата с емоционалния призив – „Моля ви, не се предавайте! Длъжни сте да победите рака! След като аз го правя, значи може всяка от вас!“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

козирог