19.01.2009 09:43

Неизползваем подлез тормози столичани

Видян 1975 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Неизползваем подлез под столичния бул. "България", при жилищен комплекс „Бокар“, тормози пешеходците. За това сигнализираха в редакцията граждани от района. Още миналата година от общината са обещали подлезът да бъде ремонтиран. И досега обаче нищо не е направено. Строителството му е спряно още през 80-те години, след завършване на грубия строеж, без да са изпълнени вътрешните строително-монтажни и довършителни работи, поради което не е въведен в експлоатация.


Това е принудило хората да потърсят съдействието и на общинари. Те са се жалвали пред общинския съветник от ДСБ Вили Лилков, че не могат нормално да преминават от жилищата си към спирката и обратно. За да ползват градския транспорт, на живеещите там се налагало ежедневно с риск за живота си да преминават през мантинелата на булеварда. Другият, спасителен в случая вариант бил да вървят пеш една спирка до магазин Била, за да се качат на трамвая.


Съоръжението, което се намира при последната спирка на трамвай №7, никога не е функционирало като пешеходен подлез. За ремонта му питане е направил съветникът от ДСБ Христо Ангеличин. Наред с подлеза от основен ремонт се нуждае и трамвайната спирка, чието състояние също било лошо.


Подобни несгоди застигнаха миналата седмица и живеещите на метростанция „Западен парк“. Там стълбите на един от подстъпите към метрото бяха разбити и входа от подлеза до магазин „Лабиринт“ бе затворен, което принуждава хората да пресичат булеварда.


Спешно от доизграждане и реконструкция се нуждаят пешеходни подлези в "Подуяне", "Оборище", "Средец", "Триадица", "Сердика", "Слатина", "Витоша".  В края на миналата година се разбра, че общината ще кандидатства за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма "Регионално развитие 2007 – 2013" и, за да направи използваеми подлезите, за които стана дума.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

водолей