12.12.2008 11:35

Децата от дискотеката в токсикологията

Видян 1757 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обичайна гледка е родители да идват сутрин в Клиниката по токсикология към Военната болница във Варна, за да търсят децата си, след парти в дискотека, предаде БГНЕС.


Често майките и бащите не знаят, че децата им цяла вечер са били по баровете и клубовете, след което са се озовали в безпомощно състояние в токсикологията, съобщи на пресконференция днес ръководителят на клиниката д-р Снежа Златева. По думите на токсиколога в последните години се наблюдава отчетлива тенденция родителите масово да нехаят за това къде са децата им през нощта. Случвало се е дори ние да уведомяваме семействата, че децата им са при нас, коментира специалистът. По думите на д-р Златева често се налага медиците от Клиниката по токсикология да търсят адресите на родителите чрез полиция. В един от последните случаи от практиката на лекарите се е наложило да търсят майката на един от пациентите си по телефона в Америка, при което тя уведомила бащата на момчето. Според токсиколога много от децата се напиват, докато са на гости у свои приятели, а родителите им са в съседната стая. Д-р Златева каза още, че на фона на увеличаването на употребата на алкохол сред непълнолетните, в обществото не се счита за проблем битовата употреба на концентрати пред деца. Статистиката сочи, че всеки пети пациент на Клиниката по токсикология с алкохолно отравяне е малолетен. Не са редки и случаите, в които в здравното заведение биват приемани пациенти, които на по 25-30 години вече са зависими. Д-р Златева припомни, че това злоупотребата нерядко води до увреждания на черния дроб, но и на централната нервна система, както и на всички органи и системи. В практиката се наблюдават случаи, в които при млади мъже се появява симптоматична епилепсия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

стрелец