24.11.2008 16:13

КОЛЕДНА ЗВЕЗДА и други приготовления

Видян 2637 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всичко в последния момент - твърде удобно е това оправдание, че българинът все така бил свикнал да сколасва. Ако ви е по-удобно да се блъскате и да изнемогвате - добре, но помислете поне за другата възможност. Колкото повече време трае подготовката , толкова по-сигурно е, че няма да пропуснете нещо. И също толкова важен момент, особено като е за празник - по-дълго ще си доставяте удоволствие да намисляте и да имате възможност да избирате. Подаръци преди всичко и опаковки за тях, а също и прозаични неща като ошаф, боб, дълготрайните немски и италиански сладкиши, ако вече сте ги включили в обичайното меню за празника и т.н.
Месец точно преди Коледа може и лека-полека в дома да се внасят елементи на очакването и за това най-добра работа върши едно живо цвете. Какво друго - коледната звезда. Има я вече по уличните цветарски будки, а и в някои магазини. В други ще има от днес, или другата седмица. За да се ориентирате за цените, ето как "върви" цветето, където вече са си го доставили. В "Обича ме, не ме обича" малките коледни звезди са по 7.50 лв., а големите по 12.50. В "Миксфльор" са по 10 лева, в бутик "Флоранс" - по 9 и по 10 лева.
Коледната звезда е тропическо растение и не е капризно за отглеждане в домашни условия. Разбира се повечето хора го смятат за еднодневка, в смисъл цвете за празниците, което после се изхвърля, също като елхата. Но ако сте по-милостиви, можете да си го пазите и за следваща Коледа. Между другото легендата за появяването на растението в този му вид е доста сантиментална както си и трябва. Тя е за едно момиченце, което нямало какво да поднесе в дар на Младенеца, разплакало се пред църквата и там където сълзите му падали върху храстите, клонките почервенявали.
За първи път коледната звезда се появява на американския пазар през двадесетте години на 20-ти век. Пол Еке е пионерът на това производство в Щатите, той е основателят на една от най-големите компании за селекция на цветето. Сега с това се занимават редица водещи цветарски компании освен в САЩ, и в Европа - в Германия и Холандия. На големите изложения се показват все нови сортове освен в различни нюанси на класическите червени прицветници, има и бели, жълти, розови и мраморни.
Както се случва с някои красиви неща, трябва да знаете и за коледната звезда, че е отровно растение.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

дева